Palvelut

KOTIHOITO (=hoivapalvelut)

Kotihoito on hoivaa ja huolenpitoa kotona. Sillä tarkoitetaan tavanomaista auttamista asioissa, jotka eivät enää onnistu yksin. Se räätälöidään asiakkaan tarpeiten mukaan.Tavoitteenamme on ylläpitää toimintakykykä ja ennaltaehkäistä mahdollisten sairauksien  paheneminen tai toimintakyvyn heikkeneminen.  Painotamme palveluissamme kuntouttavaa, ennaltaehkäisevää sekä asiakkaan jäljellä olevaa omatoimisuutta ja voimavaroja tukevaa toimintaa. Kotihoitoa ovat myös yhteinen ajanvietto ja askareet toteutettuna niin kuin asiakas itse toivoo.

Lähtökohtana on taata inhimillinen, turvallinen ja huolehtiva kotiin annettava hoitotyö. Se tarkoittaa auttamista liikkumisessa ja arkiaskareissa, henkilökohtaisessa hygieniassa, joista ei itse muuttuneessa tilanteessa selviydy. Tällaisia toimintoja voivat olla mm. syöminen, peseytyminen, pukeutuminen, sängystä ja tuolista siirtyminen, kävely, ruuanlaitto yhdessä ja WC-käynnit. Joskus on tarpeen keskittyä kuntoutumisen sijaan pelkästään hoivaan ja huolenpitoon.

SAIRAANHOIDON PALVELUT

Sairaanhoidon palvelut on kotona tapahtuvaa sairaanhoitoa, joka sisältää ikäihmisen sairauksiin ja lääkityksiin liittyvät toimet sekä terveydentilassa näkyvien muutosten seuraamisen kotihoidon ohessa.
Huolehdimme kotonakin, että lääkärin määräykset ja ohjeet toteutetaan myös kotona. Lääkitystä muutetaan usein sairaalassa. Haemme uudet lääkkeet apteekista. Lääkelistan päivittäminen aina ammattilaisten tehtävä. Varmistamme lääkityksen oikea-aikaisuuden,  seuraamme lääkkeiden vaikutusta ja mahdollisia sivuoireita. Muistamattomuus voi aiheuttaa omat haasteensa lääkehoidon toteuttamisessa, minkä takia kotiutuspakettiin kuuluu käynnit asiakkaan luona lääkkeenottoaikoina, sillä vain otettu lääke auttaa.
-lääkehuolto
-haavahoito
-korvahuuhtelut
-hakasten/ompeleitten poisto
-erilaiset mittaukset kuten verenpaineen ja verensokerin seuranta
-virtsanerityksen ja vatsantoiminnan seuraamisesta
-kiputilojen seuranta ja hoitamienn
-reseptien uusimisessa avustaminen

HOIDON JATKUVUUS

Lääkärin vastaanotto siellä, missä sitä tarvitaan

Ei tarvitse odottaa lääkärin vastaanotolle pääsyä. Mikäli toipilaana vielä tarvitsee lääkäria, ei kyllä välttämättä jaksa lähteä mihinkään. Vastaanotto voidaan pitää niin, että lääkäri tulee kotiin tai myös etäyhteyden kautta myös kotona, jolloin hoitajamme tekee  kotona tarvittavat tutkimukset  ja mahdolliset  hoitotoimienpiteet. Sitten otamme etäyhteyden geriatriin tai yleislääkäriin etäyhteyden avulla. Hoitaja toimii lääkärin apukäsin siinä tilanteessa. Lääkäri määrää hoidot ja hoitaja toteuttaa ne, kun potilas voi huilailla omalla sohvallaan. Huolehdimme laboratoriokokeista ja haemme uudet lääkärin määräämät lääkkeet apteekista. Varmistamme jatkokontrollit, avustamme myös sairaalakäynneillä sekä järjestämme muidenkin asioiden hoidon sopimuksen mukaan.

SAIRAALASTA KOTIUTTAMINEN

Lähdössä kotiin sairaalasta - muttei huolta huomisesta!

Onnistunut kotiuttaminen on toipumisen kannalta tärkeää, sillä se määrittelee monen kotiutujan tulevaisuuden. Kotiutumisen yhteydessä selvitämme läheisenne toimintakykyä, uutta tilannetta  ja mahdollisia muuttuneita tuen tarpeita. On tärkeää taata hoidon jatkuvuus myös kotioloissa. Koska läheisenne tarvitsee lisäapua, on paikallaan  tukeutua pienen tiimiimme  kotihoidollisiin palveluihin, joita ovat kotisairaanhoito, hoiva ja huolenpito sekä myös kodinhoito.  Yleiskunnon kohentuminen voi vaatia lisäseurantaa. Leikkauksesta toipuvalle tai sairaalajaksolta kotituvalle kotisairaanhoito tuo turvaa toipilasaikaan.

KOTIIN KUNTOUTUS

Kotikuntoutus alkaa tarpeen  tunnistamisen  jälkeisellä alkuarvioinnilla. Kuntoutuminen on tavoitteellista toimintaa,  jolla edistetään hyvinvointia, toimintakykyä ja itsenäistä kotona  selviytymistä. Avustamme, kun haluat harrastaa liikuntaa. Teemme moniammatillista yhteistyötä Turun lääkintavoimistelukeskuksen fysioterapeuttien kanssa erityisesti leikkausten ja erilaisten aivotapahtumien jälkeen.  Fysioterapeuttien erityisosaamista on tyypillisesti apuvälinetarpeen arviointi ja  liikkumiskyvyn muutokset. Kotikuntoutuksella tuemme asiakkaan toimintakyvyn palauttamista, säilymistä tai edistämistä sekä iäkkään henkilön osallisuutta. Parhaat tulokset kuntoutuksessa saavutetaan silloin, kun se suunnitellaan yhdessä kuntoutujan kanssa eli kun hän on  itse määrittelemässä tavoitteita, on hänellä paremmat mahdollisuudet myös saavuttaa ne. Ja pienin askelin mennään kohti tavoitteita...

Kannustamme sinua muutoinkin aktiivisen arjen toteuttamiseen. Toimimme avustajina, kun haluat käydä museoissa ja näyttelyissä; voimme viedä sinut kerhoon, harrastamaan liikuntaa tai Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan.

KODINHOITO

Kodinhoito on apua arkisissa askareissa. Toimimme tukena kodin  tavanomaisissa askareissa.  Kun pitää levätä, toipua ja kuntoutua, voimat eivät riitä hoitamaan kotia, se aiheuttaa stressiä ja heikentää elämänlaatua. Kun koti on kunnossa, mieli on hyvä ja on helpompi rentoutua.  Kodinhoidoksi luetaan siivous, ruuanlaitto, pyykkihuolto, kaupassa ja apteekissa käynti sekä asioitten hoitaminen.

Kodinhoito on työntekijän toteuttamana;  arkiset askareet kuten
-siivous
-ruuanlaitto
-pyykkihuolto
-kaupassa ja apteekissa käynti
-asioitten hoitaminen

KULJETUS- JA MUUT PALVELUT

Mingel auttaa tavanomaisissa elämään liittyvissä asioissa kuten myös siirtymisessä paikasta toiseen. Asioille voidaan yhdessä lähteä kävellen, Mingelin kuljetuksella tai taksilla.  Saatamme ovelta ovelle, jos omin päin liikkuminen on vaikeaa.  Viemme läheisenne sairaalan poliklinikalle, vaateostoksille tai kampaamoon, mihin milloinkin tarvitaan.

Autamme tarvittaessa myös erilaisten hakemusten täyttämisessä ja kotiin tuotettavien palvelujen järjestämisessä.

PALVELUHINNASTO

Tutustu palvelupaketteihimme!

Palvelupaketit:

Ohessa kuukausihinnastomme – hinnoista saat vähennettyä 40 % verotuksessasi.
Esimerkki 40% kotitalousvähennyksen jälkeen
1h/viikko  kotihoito  klo 7-18 välillä      40€/h
Sisältää 4 päiväkäyntiä/kk 160€
Mingel laskuttaa 160€/kk-40% kotitalousvähennys = 96€/kk

Avustaminen kerran viikossa, 3 tuntia per kerta
kuukausihinta 480€
todellinen kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen 288€/kk

Avustaminen kaksi kertaa viikossa, 2 tuntia per kerta
kuukausihinta 640€
todellinen kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen 408 €/kk

Avustaminen kolme kertaa viikossa, 2 tuntia per kerta
kuukausihinta 960€
todellinen kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen 576€/kk

Räätälöidysti tulemme avustamaan myös useammin.
Tuntihinta 40€, kotitalousvähennys huomioiden 24€

 


 

KOTIUTUSPAKETIT

Exclusive kotiutuspaketti 40% kotitalousvähennyksen jälkeen 1848€. Veriokokeet erillisen hinnaston mukaan. Mahdollisuus myös lääkärin vastaanottoon.

Kotiutuksen LISÄPALVELUT:

Lisämaksusta( 280€) laitamme kodin  kuntoon asiakkaan kotiutumista varten. Siihen kuuluu mm. jääkaapin päivitys: vanhat ruuat pois, uutta haettu tilalle; kodin pintasiivous, jos pyykkejä siellä täällä, on voitu laittaa ne koneeseen. Tämä kaikki tehdään ennen asiakkaan tulemista kotiinsa.

 

Tuntihinnasto

 

Hinta/tunti Kotitalousvähennyksen jälkeen
Arkisin 7.00 - 18.00 40,00 € 24,00€
Arkisin 18.00 - 21.00 42,00 € 25,20€
Arkisin 21.00 - 7.00 50,00 € 30,00€
Lauantaisin 7.00 - 18.00 45,00 € 27,00€
Lauantaisin 18.00 - 21.00 55,00 € 33,00€
Lauantaisin 21.00 - 7.00 68,00 € 40,80€
Sunnuntaisin 7.00 - 18.00 60,00 € 36,00€
Sunnuntaisin 18.00 - 21.00 66,00 € 39,30€
Sunnuntaisin 21.00 - 7.00 80,00 € 48,00€
Sairaanhoidolliset toimenpiteet 50,00 €
Tilapäinen käynti 50,00 €

Minimiveloitus 40€